Männi ja Sipsiku eelkooliealiste loodusõpe

Kohila Vallavalitsuse keskkonnateadlikkuse lihtsustatud projekt nr 15 774 „Kohila valla Sipsiku ja Männi lasteaedade koolieelikute rühma keskkonnahariduslikud õppeprogrammid 2019/2020 õppeaastal“ 

Oktoobris 2020 lõppes projekt Männi ja Sipsiku lasteaedade eelkooliealiste rühmade osalemiseks õppeprogrammides. Kahes lasteaias on kokku 5 eelkooliealiste laste rühma, kellest iga rühm sai osaleda ühes loodushariduse õppeprogrammis. Transpordi ja programmi kulud tasub 100% riik läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK SA). Kohila Vallavalitsus koostöös lasteaedade ja Kohila Keskkonnahariduse Keskusega taotlesid KIKilt toetust ja projekti rahastati 1491 euroga, omaosalus 17 eurot.

Kus siis käidi ja mida lapsed kogeda said?  Männi LA 3 rühma tutvusid linnuriigiga, nii Muumide, Lepatriinude, kui Siilipere lapsed käisid veebruaris 2020 Konuveres asuvas Papagoi Keskuses, kus osaleti õppeprogrammis „Linnuriik, eelkõige papagoid“. Sipsiku LA 2 rühma läbisid oma õppekäigud oktoobris 2020. Mesisummid tutvusid elurikkuse, jõe ja joaga Keila-Joal (programm „Elamused Keila-Joal“) ja Päikeseliblikate lapsed Mukri raba älveste, rabajärve ja elustikuga (programm „Läbi metsa rabajärve äärde. Mukri).